Textual description of firstImageUrl

Kerken wanneer het jou uitkomt: internetkerk

woensdag 16 oktober 2013
Ben ik eenmaal in de kerk, dan vind ik het best fijn. Maar om er te kómen. Dat valt niet mee.

Als ik op zondagochtend voor de keuze sta: ga ik hardlopen of ga ik naar de kerk, dan verliest de kerk het altijd.

Zondag is de enige rustdag

Anno 2013 is het leven vaak zo druk, dat zondag de enige dag is waar op er niets hoeft. Na de werkweek, is zaterdag in veel gezinnen een dag van praktische dingen in huis doen. En een dag waarop kinderen naar sportclubjes en wedstrijden moeten worden gereden.

Geen wonder dat op zondag veel mensen het liefst even niets doen. Alhoewel al die sportactiviteiten ook steeds meer oprukken naar de zondag, maar dit terzijde.

Kerken wanneer het jou uit komt

Dominee Fred zei in Radio Gelderland dat hij snapt dat mensen op zondag liever bij hun gezin zijn, of op het sportveld staan. (Dat laatste snap ik dan weer niet!) En daarom nam hij het initiatief tot een internetkerk: mijnkerk.nl. Daar vind je online kerkdiensten, verhalen, gebeden, je kunt er een kaarsje branden etc. Het is een soort online gemeente.

Je kunt de preken beluisteren wanneer het jou uitkomt. Een preek duurt ongeveer drie minuten. Want volgens dominee Fred kun je je boodschap ook best in drie minuten vertellen. Dat vind ik erg verfrissend!

Ik heb de website mijnkerk.nl bezocht, en ik vind het een prettige site. Het oogt rustig, en de filmpjes van dominee Fred zijn best inspirerend. En er zijn al best veel mensen actief!

Ik vind het een mooi initiatief! Ook al kan het natuurlijk niet een 'real life' gemeente vervangen.

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.mijnkerk.nl

Mijn Kerk is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland.

1 opmerking

  1. Nou, dat vind ik nou echt niks! Misschien is het wel iets voor mensen die langdurig ziek zijn, maar voor mij zou het de gewone dienst absoluut niet vervangen. Je schrijft overigens dat zondag de enige rustdag is en dan ga je rennen........ Ik vind het heerlijk om naar de kerk te gaan en daar van het Avondmaal te nemen (wij hebben iedere week avondmaal), mijn doopverbonden te vernieuwen en opgebouwd te worden door gezamenlijk te zingen en naar toespraken te luisteren. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om gewoon iedere zondag te gaan, hoef je die beslissing nooit meer te nemen. Als je twijfelt, wint al het andere altijd. Het KAN natuurlijk dat je in de kerk minder geloof terugvindt dan wanneer je in je kamer bent of achter de computer zit. In dat geval is de kerk geen goede oplossing misschien, maar ik ga graag!

    BeantwoordenVerwijderen