Textual description of firstImageUrl

Ik en de profeten

zondag 31 maart 2013
'Geen profeet is in zijn eigen land geëerd,' gaat het gezegde, en daar denk ik dan maar aan als mijn kinderen mij weer eens uitlachen als ik hen trakteer op een bijbelverhaal.

Aangezien ik als moeder tegelijkertijd de kok, ober, serveerster en afwashulp ben, eet ik vaak nogal haastig. Daardoor ben ik meestal veel sneller klaar dan mijn kinderen. Het feit dat de kinderen ook nog eens veel tijd nodig hebben om met hun vingers alle groentes er uit te vissen helpt ook niet. En aangezien hun tafelconversatie maar matig is, verveel ik me dan, en krijg de neiging ze op te jagen.

Om dit te voorkomen lees ik ze dagelijks een verhaal uit de bijbel voor zo gauw ik mijn bordje leeg heb. Zo zorg ik ervoor dat hun bijbelkennis op peil is, en scoor bovendien punten als Goede Moeder. Maar het valt niet mee dagelijks hun gegiebel te trotseren…

Gelukkig had de bibliotheek gisteren eindelijk weer eens een hele nieuwe kinderbijbel: een Tienerbijbel om precies te zijn! Geschreven door ene Willem Vink. De voorkant ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Ik ben benieuwd hoe deze bijbel gaat uitpakken.

Binnenkort dus een review!

1 opmerking

  1. Ik ben zo benieuwd naar je review! Op facebook heeft deze bijbel een pagina volgens mij. Ik lees deze bijbel ook ( zie plaatjes laatste blog op Kostbaar) en ik heb hem al drie keer verlengt bij de bieb. Misschien zelf kopen? Zowel zoon ( 14 ) als zoon (9) luisteren hier echt naar het verhaal. En ik hoor ook weer nieuwe dingen :-) Leuke post.

    BeantwoordenVerwijderen