Textual description of firstImageUrl

Zwijg, en ga weg!

maandag 27 februari 2012 1 opmerking
Iedereen die wel eens heeft gemediteerd, of daartoe pogingen heeft ondernomen zal het herkennen: zo gauw je gaat zitten om 'stil' te worden van binnen, beginnen je gedachten als een stelletje wilde apen over elkaar heen te buitelen, en rond te rennen.

Daaraan moest ik denken tijdens eenpreek, over Marcus 1, vers 21 t/m 28. Hierin vertelt Marcus over Jezus' aankomst in het stadje Kafarnaüm waar hij de mensen gaat toespreken. Iedereen is onder de indruk, maar dan begint een man 'die bezeten was door een onreine geest' te schreeuwen. Jezus spreekt de man streng toe en zegt: 'Zwijg, en ga uit hem weg.'

Volgens Eckhart Tolle slaapwandelen de meesten van ons door het leven. Geregeerd door het voortdurende gemurmel van onze gedachten. En als we proberen om stil te worden, worden die gedachten in eerste instantie alleen maar luider. Net als bij de bezeten man in Kafarnaüm.

Zouden wij met onze gedachten niet hetzelfde kunnen doen als Jezus: ze streng toespreken en zeggen: 'Zwijg, en ga weg!'
Zodat we stil en rustig worden, net als de man in Kafarnaüm?

Geef het door!

donderdag 16 februari 2012 1 opmerking
Onderstaand lied is mierzoet, ik geef het toe, maar de boodschap is toch waar: als iedereen een vriendelijk gebaar doorgeeft, wordt de wereld meteen een stukje mooier.

'Don't the chain of love end with you'.